越前蟹料理(季节限定)(中文簡体)

RESTAURANT|SEASONAL

螃蟹会让人变得沉默寡言。

从11月到3月,我们提供各种越前蟹料理。我们提供全只蟹的“锅煮”服务,也有美味的“蟹刺身”和“蟹涮锅/蟹杂烩”,以及可让您充分享受的“套餐料理”。请品尝我们引以为豪的福井越前蟹。

营业时间:11:00~14:00(最后点餐13:30)
周末营业:17:30~19:30(最后点餐19:00)
※如有客人选择套餐,请在18:00~21:00(最后点餐20:30)进行专属预约。
※如有临时休业或调休日,我们会在官方网站的公告栏上发布相关信息。

【团体租赁使用】
我们也接受诸如法事、欢送会、旅行社团等团体租赁使用。我们还备有投影仪和屏幕,请详询。

我们的餐厅使用活蟹,并提供服务员在客人面前剥蟹的服务。为了获得顺畅的服务,建议提前至少两个工作日预订。
*请注意,没有预订的话,蟹需要煮大约一个小时左右。

螃蟹饭

せいこがにの海鮮蟹ちらし / Seikogani Seafood Crab Chirashi

毎年、大好評の蟹ランチ。毎朝、生きた蟹を茹蟹専用に開発した特別な塩で茹で上げ、職人が一匹一匹丁寧に手剥きした身や珍味部分を使用します。(小)2,800円/(中)3,800円/(大)5,000円/(特)6,400円 ※写真は中です。

Annual Bestselling Crab Lunch. We carefully boil live crabs every morning using a special salt developed exclusively for boiling, and our skilled artisans hand-peel the meat and use the delicate parts for the dish. (Small) ¥2,800 / (Medium) ¥3,800 / (Large) ¥5,000

2,800~6,400円

せいこがにの蟹尽くし丼 / Seikogani Crab Deluxe Bowl

せいこがに好きにはたまらない蟹尽くし丼。毎朝、生きた蟹を茹蟹専用に開発した特別な塩で茹で上げ、職人が一匹一匹丁寧に手剥きした身や珍味部分を使用します。(小)6,800円/(中)9,800円/(大)13,000円/(特)16,400円 ※写真は中です。

For crab enthusiasts, we have an irresistible "Kani-zukushi Don" (Crab Delight Bowl). Every morning, we boil live crabs using a specially developed salt for boiling, and our skilled artisans carefully hand-peel the meat and use the delicate parts for the dish. (Small) ¥6,800 / (Medium) ¥9,800 / (Large) ¥13,000. *The photo is of the medium size.

6,800~16,400円

越前がにの海鮮蟹ちらし / Echizen Crab Seafood Chirashi

毎朝、生きた蟹を茹蟹専用に開発した特別な塩で茹で上げ、職人が一匹一匹丁寧に手剥きした身や珍味部分を使用します。(小)4,800円/(中)5,800円/(大)7,000円/(特)8,400円 ※写真は中です。

Every morning, we boil live crabs using a specially developed salt for boiling, and our skilled artisans carefully hand-peel the meat and use the delicate parts for the dish. (Small) ¥4,800 tax included / (Medium) ¥5,800 tax included / (Large) ¥7,000 tax included.

4,800~8,400円

越前がにの蟹尽くし丼 / Echizen Gani Crab Deluxe Bowl

ブランド黄色タグ付き越前がにを贅沢に使用した蟹尽くし丼。毎朝、生きた蟹を茹蟹専用に開発した特別な塩で茹で上げ、職人が一匹一匹丁寧に手剥きした身や味噌を和えたものを使用します。(小)8,800円/(中)11,800円/(大)15,800円/(特)20,800円 ※写真は中です。

A luxurious "Kani-zukushi Don" (Crab Delight Bowl) made with premium Echizen-gani crab featuring a branded yellow tag. Every morning, we boil live crabs using a specially developed salt for boiling, and our skilled artisans carefully hand-peel the meat and use the seasoned miso paste. (Small) ¥8,800 tax included / (Medium) ¥11,800 tax included / (Large) ¥15,800 tax included.

8,800~20,800円

表示価格は全て税・サービス料込です。

螃蟹定食

せいこがにの甲羅盛り御膳 / Seikogani Shell Feast Set Meal

年間で1000食以上出る超人気の甲羅盛り御膳!売切れになる日もございますので事前のご予約をお勧めします。ツアー旅行や法事、接待などのご会食でも好評です。(小170g)5,400円、(中180g)6,000円、(大190g)6,600円、(特200g)7,200円 ※写真は中です。

Our extremely popular "Koura-zumari Gozen" (Crab Shell Platter) sells over 1,000 servings annually! As it may sell out on certain days, we highly recommend making a reservation in advance. It is well-received for various occasions such as tour trips, memorial services, and business entertainments. (Koura Small: 170g) ¥5,400, (Koura Medium: 180g) ¥6,000, (Koura Large: 190g) ¥6,600.

5,400~7,200円

釜揚げせいこがに御膳 / Seikogani Boiled Crab Set Meal

蟹を自分で剥いて食べたい方に好評の「せいこがに」を1杯丸ごと使った御膳。茹蟹用に開発した特別な塩を100%使用して茹で上げるので味は絶品です!蟹剥き道具のセットをお出しします。(小200g)5,600円、(中215g)6,200円、(大230g)6,800円、(特245g)7,200円

Our popular "Seikoga-ni" Gozen is perfect for those who want to enjoy the experience of peeling the crab themselves. (Small: 200g) ¥5,600, (Medium: 210g) ¥6,200, (Large: 220g) ¥6,800.

5,600~7,200円

水蟹御膳 / Mizugani Boiled Crab Set Meal

脱皮した越前がには水蟹と呼ばれ、地元の方に愛されるお得な蟹になります。毎年2月19日に解禁して約1ヶ月間しか味わうことの出来ない蟹になります。脱皮したての為、蟹味噌などは食べることが出来ませんが、身はあっさりとして食べやすい味わいとなっております。蟹剥き道具のセットをお出しします。一肩で蟹の胴体半分の量になります。(一肩)4,500円、(二肩)6,000円、(三肩)8,500、(四肩)11,000

The freshly molted Echizen crab is known as "Mizugani" or "Water crab," and it becomes an affordable crab beloved by local residents. It can only be enjoyed for about a month after it's allowed for harvest, starting on February 19th each year. Since it has just molted, you can't eat the crab miso, but the meat has a light and easy-to-eat flavor. We provide a set of crab peeling tools. One shoulder of crab is equivalent to half of the crab's body. (One shoulder) ¥4,500, (Two shoulders) ¥6,000, (Three shoulders) ¥8,500, (Four shoulders) ¥11,000.

4,500~11,000円

せいこがにの蟹釜飯御膳 / Seikogani Crab Kamameshi Set Meal

朝茹で上げた鮮度と美味しさ抜群の「せいこがに」を一匹丸々使用した釜飯御膳。提供には40分程度お時間が掛かりますので予めご了承ください。なお、1日の提供数に限りがあり売切れもありますので、必ず食べたい方はご予約をお願いいたします。(小170g)3,800円、(中180g)4,400円、(大190g)5,000円、(特200g)5,600円

Our special Kama Meshi Gozen features a whole "Seikoga-ni" crab that is freshly boiled in the morning, ensuring exceptional freshness and flavor. Please note that it takes approximately 40 minutes to prepare this dish, so we appreciate your understanding. Additionally, we have limited daily availability, and there is a possibility of it selling out. To secure your meal, we highly recommend making a reservation in advance if you don't want to miss out.

3,800~5,600円

せいげ御膳(越前がにの郷土料理) / Local Cuisine with Echizen Crab

「せいげ」とは、もともとは船上で貝殻を皿の変わりにして食べられていた漁師飯が「越前がに」に派生して出来た郷土料理。江戸時代中期から明治30年代にかけて、北海道から大阪まで日本海を通る航路で回っていた商船「北前船」がこの料理のルーツといわれています。(小200g)5,800円、(中215g)6,400円、(大230g)7,000円、(特245g)7,600円。※写真は中です。

"Seige" is a regional dish that originated from the practice of fishermen using shells as makeshift plates to eat their meals on board. It later evolved into a local specialty dish featuring "Echizen-gani" (snow crab). We offer the Seige Gozen, which includes a whole crab. The prices are as follows: (Small: 200g) 5,800 yen, (Medium: 215g) 6,400 yen, (Large: 230g) 7,000 yen.

5,800~7,000円

表示価格は全て税・サービス料込です。

煮螃蟹

釜揚げ越前がに / Boiled Echizen Crab

越前がにを茹でる専用の特製塩を100%使い、秘伝の茹で加減で茹で上げた釜揚げ越前がに。ご要望に応じてスタッフがお客様の目の前で蟹剥きサービスをさせていただきます。ご自身で剥かれる場合は、殻剥き道具セットをお付けします。

Introducing our specialty dish, "Kamaage Echizen-gani" - Echizen snow crab boiled using our special salt exclusively designed for boiling. We carefully control the boiling process using our secret technique to ensure the perfect texture and flavor. Upon request, our staff will provide tableside crab cracking service right in front of you.

15,000~100,000円

越前がにの甲羅盛り(単品) / Echizen Crab Shell Dish

蟹剥きが苦手な方に大人気の「越前ずわい蟹の甲羅盛り」。毎朝、蟹を茹で上げ出来立ての甲羅盛りをご提供いたします。

Introducing our popular dish, "Echizen Zuwai-gani Kani-gara Mori" - a delightful presentation of fresh Echizen snow crab served in its shell. We boil the crab every morning to serve you the freshly prepared kani-gara mori, a feast for the eyes and taste buds.

10,000~20,000円

釜揚げせいこ蟹 / Boiled Seikogani Crab

越前がにを茹でる専用の特製塩を100%使い、秘伝の茹で加減で茹で上げた釜揚げ越前がに。殻剥き道具セットをお付けいたします。蟹剥きが苦手な方は「甲羅盛り」のメニューがございますので、そちらをご注文ください。

Introducing our specialty dish, "Kama-age Echizen-gani" - a delectable preparation of Echizen snow crab boiled to perfection using our specially crafted salt and our secret boiling technique. With every order of Kama-age Echizen-gani, we provide a complimentary shell-cracking tool set for your convenience. Enjoy the succulent flavors of our expertly prepared crab dish!

2,300~9,400円

せいこ蟹の甲羅盛り(単品) / Seikogani Crab Shell Dish

蟹剥きが苦手な方に大人気の「せいこ蟹の甲羅盛り」。毎朝、蟹を茹で上げ出来立ての甲羅盛りをご提供いたします。

Introducing our popular dish, "Seiko-gani no Kōra-mori" - a delightful presentation of Seiko crab served in its shell, perfect for those who prefer not to peel the crab themselves. Each morning, we boil the crab to perfection and serve it in its freshly prepared shell. Indulge in the flavors of our Seiko crab, expertly cooked and ready to be enjoyed.

2,800~4,000円

表示価格は全て税・サービス料込です。

烤螃蟹/螃蟹刺身

焼蟹グリル / Grilled Echizen Crab dish

焼き加減がとても難しい焼蟹料理。当店では、最も美味しくお召し上がり頂けるよう2種類の火入れを行い絶妙な焼き加減(ミディアムレア)に調理したものをお客様にご提供致します。なお、蟹を一杯丸ごと使用しますので、足の付け根部分(通称:肩肉)と爪肉、腕肉、小指、蟹味噌の部分は焼蟹料理で、大きな足の部分(全6本)は蟹刺し‐花咲仕立て‐で提供することも出来ますので、お気軽にお申し付けください。

We take great care in preparing our dish to ensure the most delicious flavor for our customers. We use two different cooking methods to achieve the perfect balance of tenderness and juiciness. The crab is cooked to perfection, with precise grilling techniques. We use the entire crab, including the leg joints, claw meat, arm meat, small pincers, and crab miso, which can be enjoyed as a grilled crab dish. The large crab legs can also be served as a sashimi-style dish called "Kanisashi" upon your request. Please feel free to let us know your preference.

18,000~100,000円

蟹刺し‐花咲仕立て‐ / Sashimi of Echizen Crab

ぷりぷりの所感を楽しむことができる当店の蟹刺し‐花咲仕立て‐。秘伝の塩分濃度と温度に一定時間以上漬け込むと、あるタイミングを境にパッと花が咲いたように身が膨らみ、触感がぷりぷりになり、蟹特有の生臭さが完全に消えます。美味しく食べる為に試行錯誤を繰り返した当店の蟹刺しは、名物料理「蟹味噌しゃぶ料理」として食べることも出来ます。無添加の手作りポン酢を付けて食べると絶品です!

Our Shabu-Shabu-style crab dish offers a delightful and tender texture that you can savor. It is a highly popular crab dish with a high rate of customer satisfaction. Our staff will provide detailed instructions and guidance on how to enjoy it to the fullest. Please note that this particular order includes the entire crab served specifically for Shabu-Shabu, allowing you to enjoy the crab in a hot pot style.

18,000~100,000円

表示価格は全て税・サービス料込です。

蟹味噌火锅

幻の蟹料理「元祖!蟹味噌しゃぶ」/ Echizen Crab Shabu-Shabu

当店がまだ旅館経営をしていた半世紀以上前から提供していた幻の蟹料理「元祖!蟹味噌しゃぶ」。ぷりぷりの触感を楽しめる花咲仕立ての蟹刺しをしゃぶしゃぶして食べるリピート率No1の蟹料理。作り方や食べ方はスタッフが丁寧にサポートいたします。なお、こちらのご注文は一杯の蟹を全て蟹味噌しゃぶ料理で提供する内容となっております。足の付け根部分(通称:肩肉)や蟹爪部分を焼蟹でお召し上がりになりたい方は、「蟹味噌しゃぶと焼蟹のセット」をご注文ください。

Our Shabu-Shabu-style crab dish offers a delightful and tender texture that you can savor. It is a highly popular crab dish with a high rate of customer satisfaction. Our staff will provide detailed instructions and guidance on how to enjoy it to the fullest. Please note that this particular order includes the entire crab served specifically for Shabu-Shabu, allowing you to enjoy the crab in a hot pot style.

18,000~100,000円

蟹雑炊セット / Echizen Gani's Zosui (Crab Rice Soup)

蟹味噌しゃぶに追加で付けることが出来ます。福井県産コシヒカリ特A米、岩海苔、ネギ、卵が付いた雑炊セット。

A set to fully enjoy Echizen, including Zosui (rice porridge).

一人前1,000円

表示価格は全て税・サービス料込です。

其他螃蟹料理

蟹籠り / Echizen Gani's Chirashi Sushi

海鮮ばらちらしに、甲羅盛りを乗せた当店オリジナルの蟹料理。身を寄せ合って籠るような姿から蟹籠りと命名。4~5名で食べる量になります。価格は使用する具材や量によりが異なります。写真は普通盛りのです。

Our original crab dish featuring a seafood bara-chirashi topped with a crab shell presentation.It's a portion for 4 to 5 people. The price varies depending on the ingredients and quantity used. The photo shows the regular portion.

42,000~64,000円

越前がにの塩釜焼「かまくら」/ Salt-Grilled Echizen Gani

福井県内で唯一当店だけが提供する蟹料理「かまくら」。奥深い福井の冬の雪景色をヒントに開発した蟹料理。木槌で塩釜を割れば、無病息災、厄払い!開運祈願のゲンを担げる蟹料理になります。

"Kamakura" is a unique crab dish offered exclusively at our restaurant in Fukui Prefecture. Inspired by the beautiful winter snowscape of Fukui, this crab dish is designed with a special concept. By breaking the salt kettle with a wooden mallet, you can symbolize good health and ward off bad luck! It's a crab dish that brings good fortune and blessings.

42,000~64,000円

めおと蟹グラタン / Echizen Gani Gratin

越前がに(雄)とせいこがに(雌)を使用した人気のグラタン。

A popular gratin dish made with Echizen-gani (Echizen crab) and Seikogani (Seiko crab).

1,000円

ちろり熱燗 蟹酒 / Echizen Gani Hot Sake

炙った蟹の香ばしいかおりが漂う熱燗。

Hot sake infused with the savory aroma of grilled crab.

2,000円

表示価格は全て税・サービス料込です。

螃蟹套餐菜单

越前がにを死ぬほど食う会!【蟹宴(かいえん)】/ Echizen Gani Crab Banquet

要予約の完全貸切利用!「越前がに」を思う存分に楽しむ贅沢な宴!こだわりの塩で茹であげ、旨みが凝縮された蟹は、手が止まらなくなるほどの、至福のひと時!日常を忘れて、贅沢の極みを味わってみませんか?専属の蟹剥きスタッフ総出でお客様が蟹を食べるサポートをさせていただきます。焼蟹としてもお楽しみいただけるよう炉端焼き機もご提供いたします。

せいこ蟹3~5杯(800g前後)、ずわい蟹2杯(1.5㎏前後)の約2.3㎏をお一人様分としてご提供します。1月以降は、生簀で活かしたせいこがにが無くなり次第、ずわい蟹のみでご提供致します。

23,000~99,000円

せいこ蟹コース / Seikogani Crab Course

前菜、茶碗蒸し、名物そば、甘海老のお造り、茹蟹、蟹グラタン、海鮮蟹ちらし、デザート

Appetizer, Chawanmushi, Specialty soba, shrimp sashimi, Boiled crab, Crab gratin, Seafood and crab chirashi, Dessert

1名様 9,620~16,220円

ずわい蟹コース / Echizen Gani Crab Course

前菜、茶碗蒸し、名物そば、甘海老のお造り、茹蟹、蟹グラタン、海鮮蟹ちらし、デザート

Crab appetizer, crab chawanmushi (savory egg custard with crab), crab soba (buckwheat noodles with crab), assorted sashimi platter including crab, crab gratin, boiled Echizen-gani (male snow crab), crab kamameshi (kettle-cooked rice with crab), soup, and dessert.

1名様 16,820~106,820円

めおと蟹コース / Echizen Gani Crab &Seikogani Crab Course

前菜、茶碗蒸し、名物そば、甘海老のお造り、茹蟹(ずわい蟹&せいこ蟹)、蟹グラタン、海鮮蟹ちらし、デザート

Appetizer, Chawanmushi, Signature soba, shrimp sashimi, Boiled crab(Echizen-gani and Seiko-gani), Crab gratin, Seafood and crab chirashi, Dessert

1名様 19,620~116,220円

蟹味噌しゃぶコース / Echizen Crab Shabu-Shabu Course

前菜、茶碗蒸し、名物そば、甘海老のお造り、蟹味噌しゃぶ、蟹グラタン、蟹雑炊、デザート

Appetizer, Chawanmushi, Specialty soba, Sweet shrimp sashimi, Crab miso hot pot, Crab gratin, Crab rice porridge, Dessert

1名様 24,820~106,820円

蟹味噌しゃぶspecialフルコース / Echizen Crab Shabu-Shabu special Course

蟹前菜、蟹茶碗蒸し、蟹そば、甘海老のお造り、蟹味噌しゃぶ、蟹グラタン、甲羅盛り、蟹雑炊、デザート

Crab appetizer, Crab chawanmushi, Crab soba, shrimp sashimi, Crab miso hot pot, Crab gratin, Crab shell platter, Crab rice porridge, Dessert

1名様 35,820~117,820円

越前がにフルコース/ Echizen Crab Full Course

前菜、茶碗蒸し、名物そば、甘海老のお造り、蟹刺し、茹蟹、焼蟹、蟹グラタン、海鮮蟹ちらし、デザート ※2名様から提供可

Crab appetizer, Crab chawanmushi, Crab soba, shrimp sashimi, Crab sashimi, Boiled crab, Grilled crab, Crab gratin, Seafood and crab chirashi , Dessert

1名様 36,820~106,820円

越前がにフルコース 極み / The Most Expensive Echizen Crab Full Course

前菜、茶碗蒸し、名物そば、甘海老のお造り、蟹刺し、茹蟹、焼蟹、蟹グラタン、海鮮蟹ちらし、デザート ※2名様から提供可

ご予約は一か月以上前からお願いします。幻の蟹になるため、競りで入荷が出来ない場合がございます。その場合は、極の認定基準が外れた皇室献上蟹でのご提供となりますので予めご了承ください。価格はあくまでも目安でそれ以上になる場合もございます(2022年度最高競り値:310万円)。相場により大幅に価格が変わりますので、ご予約の際は事前にご予算の上限をお伺いいたします。

1名様 300,000~500,000円

越前がにspecialフルコース / Echizen Crab special Full Course

蟹前菜、蟹茶碗蒸し、蟹そば、甘海老のお造り、蟹刺し、茹蟹、焼蟹、蟹グラタン、海鮮蟹ちらし(上)、デザート ※2名様から提供可

Crab appetizer, Crab chawanmushi, Crab soba, shrimp sashimi, Crab sashimi, Boiled crab, Grilled crab, Crab gratin, Seafood and crab chirashi (premium), Dessert

1名様 47,820~117,820円

〔一泊二食付き越前がに宿泊プラン〕宿泊プランをこちらからお選びください

[One Night, Two Meals Included Accommodation Plan]当店の2Fフロアは専用の宿泊棟となっております。一泊二食付きでのご利用をご希望の方は、こちらの内容からお選びください。なお、掲載している写真はイメージです。※2名様から提供可

越前がにspecialフルコース:蟹前菜、蟹茶碗蒸し、蟹そば、甘海老のお造り、蟹刺し、茹蟹、焼蟹、蟹グラタン、海鮮蟹ちらし(上)、デザート / 蟹味噌しゃぶspecialフルコース :蟹前菜、蟹茶碗蒸し、蟹そば、甘海老のお造り、蟹味噌しゃぶ、蟹グラタン、甲羅盛り、蟹雑炊、デザート

44,620~132,420円

表示価格は全て税・サービス料込です。