越前蟹料理(季節限定)(中文繁体)

RESTAURANT|SEASONAL

螃蟹會讓人變得沉默寡言。

從11月到3月,我們提供各種越前蟹料理。我們提供全隻蟹的“鍋煮”服務,也有美味的“蟹刺身”和“蟹涮鍋/蟹雜燴”,以及可讓您充分享受的“套餐料理”。請品嚐我們引以為傲的福井越前蟹。

营业时间:11:00~14:00(最後點餐13:30
週末营业:17:30〜21:00(L.O20:30)
※如有臨時休業或調休日,相關信息將在官方網站的公告欄上發佈。

【團體包場使用說明】
我們接受各式各樣的包場申請,例如法事、歡送迎會、旅遊公司的團體旅行等等。此外,我們也提供投影機和屏幕等相關設備,如需詳細資訊,請不要猶豫聯繫我們。

我們使用活蟹製作我們的蟹菜品,並且我們的員工也會在客人面前為其剝蟹。建議提前至少2個工作日預訂,以便保證順暢的服務。*請注意,未經預訂可能需要大約一個小時才能煮熟蟹。

蟹饭

せいこがにの海鮮蟹ちらし / Seikogani Seafood Crab Chirashi

国内最上級品質の三国産せいこがにを使用。毎年、大好評の蟹ランチ。毎朝、生きた蟹を茹蟹専用に開発した特別な塩で茹で上げ、職人が一匹一匹丁寧に手剥きした身や珍味部分を使用します。(小)2,800円/(中)3,800円/(大)5,000円/(特)6,400円 ※写真は中です。

Annual Bestselling Crab Lunch. We carefully boil live crabs every morning using a special salt developed exclusively for boiling, and our skilled artisans hand-peel the meat and use the delicate parts for the dish. (Small) ¥2,800 / (Medium) ¥3,800 / (Large) ¥5,000

2,800~6,400円

せいこがにの蟹尽くし丼 / Seikogani Crab Deluxe Bowl

せいこがに好きにはたまらない蟹尽くし丼。毎朝、生きた蟹を茹蟹専用に開発した特別な塩で茹で上げ、職人が一匹一匹丁寧に手剥きした身や珍味部分を使用します。(小)6,800円/(中)9,800円/(大)13,000円/(特)16,400円 ※写真は小です。

For crab enthusiasts, we have an irresistible "Kani-zukushi Don" (Crab Delight Bowl). Every morning, we boil live crabs using a specially developed salt for boiling, and our skilled artisans carefully hand-peel the meat and use the delicate parts for the dish. (Small) ¥6,800 / (Medium) ¥9,800 / (Large) ¥13,000. *The photo is of the small size.

6,800~16,400円

越前がにの海鮮蟹ちらし / Echizen Crab Seafood Chirashi

国内最上級品質の三国産越前がにを使用。毎朝、生きた蟹を茹蟹専用に開発した特別な塩で茹で上げ、職人が一匹一匹丁寧に手剥きした身や珍味部分を使用します。(小)4,800円/(中)5,800円/(大)7,000円/(特)8,400円 ※写真は中です。

Every morning, we boil live crabs using a specially developed salt for boiling, and our skilled artisans carefully hand-peel the meat and use the delicate parts for the dish. (Small) ¥4,800 tax included / (Medium) ¥5,800 tax included / (Large) ¥7,000 tax included.

4,800~8,400円

越前がにの蟹尽くし丼 / Echizen Gani Crab Deluxe Bowl

ブランド黄色タグ付き越前がにを贅沢に使用した蟹尽くし丼。毎朝、生きた蟹を茹蟹専用に開発した特別な塩で茹で上げ、職人が一匹一匹丁寧に手剥きした身や味噌を和えたものを使用します。(小)8,800円/(中)11,800円/(大)15,800円/(特)20,800円 ※写真は中です。

A luxurious "Kani-zukushi Don" (Crab Delight Bowl) made with premium Echizen-gani crab featuring a branded yellow tag. Every morning, we boil live crabs using a specially developed salt for boiling, and our skilled artisans carefully hand-peel the meat and use the seasoned miso paste. (Small) ¥8,800 tax included / (Medium) ¥11,800 tax included / (Large) ¥15,800 tax included.

8,800~20,800円

海鮮蟹ちらし弁当(ハーフ)

当店の人気メニュー海鮮かにちらしに半分おかずを付けたお弁当。その他テイクアウト用のお弁当は「ランチ」ページからご覧出来ます。

4,000 円

海鮮蟹ちらし弁当

当店の人気メニュー海鮮かにちらしのお弁当ver。その他テイクアウト用のお弁当は「ランチ」ページからご覧出来ます。

5,000円

表示価格は全て税・サービス料込です。

蟹套餐

せいこがにの甲羅盛り御膳 / Seikogani Shell Feast Set Meal

215g前後のせいこがにを1杯丸ごと使用した甲羅盛り御膳。めおと蟹グラタン1,000円のトッピングで更に豪華にできます。売切れになる日もございますので事前のご予約をお勧めします。ツアー旅行や法事、接待などのご会食でも好評です。

A set meal featuring a whole "Seiko-gani" crab weighing around 215g, served in its shell. For an even more luxurious experience, you can add a "Meoto Crab Gratin" topping for an additional 1,000 yen. Since this meal can sell out, we recommend making a reservation in advance. It is also popular for tour groups, memorial services, and business entertainment.

7,800円

三国港越前がにフルコース御膳 / Echizen crab full course meal

500g弱の「三国港越前がに」を1杯丸ごと使用した蟹御膳になります。1時間程度で茹蟹、蟹刺し、焼蟹を少しずつ全て楽しむことができ、関西、名古屋、岐阜方面からの日帰り旅行者の方、ソロ旅の方等から特に好評です。

This is a crab set meal featuring a whole "Mikuni Echizen-gani" crab weighing just under 500 grams. It allows you to casually enjoy boiled crab, crab sashimi, and grilled crab in small portions, which has been highly popular among day-trippers from the Kansai, Nagoya, and Gifu regions.

19,800円

釜揚げせいこがに御膳 / Seikogani Boiled Crab Set Meal

蟹を自分で剥いて食べたい方に好評の「せいこがに(190g前後)」を1杯丸ごと使った御膳。茹蟹用に開発した特別な塩を100%使用して茹で上げるので味は絶品です!蟹剥き道具のセットをお出しします。

This is a set meal featuring a whole "Seiko-gani" crab (approximately 190g), popular among those who want to peel and eat the crab themselves. We use a special salt developed specifically for boiling the crab, ensuring exquisite flavor! We also provide a set of crab peeling tools.

5400円

水蟹御膳 / Mizugani Boiled Crab Set Meal

水蟹と呼ばれる脱皮食後の三国港越前がに。毎年2月20日に解禁して約1ヶ月間しか味わない旬の味覚。蟹味噌は食べることが出来ませんが、身はあっさりとして食べやすい味わい。蟹剥き道具のセットをお出しします。

It is known as "water crab" and becomes an affordable crab beloved by the local people. It's a seasonal delicacy that is only available for about a month after being released every year on February 20th. While you can't enjoy crab miso, the meat has a light and easy-to-eat flavor. We offer crab peeling tool sets.

6,000円

せいこがにの蟹釜飯御膳 / Seikogani Crab Kamameshi Set Meal

朝茹で上げた鮮度と美味しさ抜群の「せいこがに」を一匹丸々使用した釜飯御膳。提供には40分程度お時間が掛かりますので予めご了承ください。なお、1日の提供数に限りがあり売切れもありますので、必ず食べたい方はご予約をお願いいたします。

A kettle rice set meal featuring a whole "Seiko-gani" crab, known for its superb freshness and deliciousness boiled in the morning. Please note that it takes about 40 minutes to prepare, so we appreciate your understanding in advance. Also, please be aware that we have a limited number of servings per day and may sell out, so we recommend making a reservation if you wish to try it.

3,800円

せいげ御膳(蟹の郷土料理) / Local Cuisine with Echizen Crab

「せいげ」とは、もともとは船上で貝殻を皿の変わりにして食べられていた漁師飯が「越前がに」に派生して出来た郷土料理。江戸時代中期から明治30年代にかけて、北海道から大阪まで日本海を通る航路で回っていた商船「北前船」がこの料理のルーツといわれています。

"Seige" is a regional dish that originated from the practice of fishermen using shells as makeshift plates to eat their meals on board. It later evolved into a local specialty dish featuring "Echizen-gani" (snow crab). We offer the Seige Gozen, which includes a whole crab.

5,800円

表示価格は全て税・サービス料込です。

清蒸螃蟹

【被災地応援企画]】越前がに×加能がに食べ比べセット

能登半島地震で行き場の失った蟹を老舗仲買人の協力の元、市場から適正価格で仕入れ「被災地応援企画!越前がに×加能がに食べ比べセット」として販売致します。lunch、dinnerの両方の時間帯で提供致します。事前のご予約をお願い致します。※どちらか一方の蟹が売切れになる場合がございます。その場合、食べ比べは出来なくなりますが、同種の蟹を2杯ご用意いたします。震災で影響を受けた漁業者の応援が目的となりますので、予めご了承ください。皆様のご来店、心よりお待ちしております!

越前がに1杯、加能がに1杯 計2杯

25,000円

【お一人様に最適なサイズ】釜揚げ越前がに / Boiled Echizen Crab

福井が誇る冬の味覚「三国越前がに」。日本一の蟹と呼ばれ、国内のみならず世界中から食べに来る日本が世界に誇る蟹になります。皇室にも唯一献上されるのが三国港産の越前がに。牛肉でいうところの松坂牛。当店では、三国港産の最高品質の越前がにを、塩職人と共同開発した特別な塩を使って茹で上げた釜揚げ越前がにを提供。毎年、全国から当店の茹蟹を目指し、沢山の方が来店されます。ご要望に応じてスタッフがお客様の目の前で蟹剥きサービスをさせていただきます。ご自身で剥かれる場合は、殻剥き道具セットをお付けします。

Introducing our specialty dish, "Kamaage Echizen-gani" - Echizen snow crab boiled using our special salt exclusively designed for boiling. We carefully control the boiling process using our secret technique to ensure the perfect texture and flavor. Upon request, our staff will provide tableside crab cracking service right in front of you.

30,000~42,000円

【シェアに最適なサイズ】釜揚げ越前がに / Boiled Echizen Crab

2名様でシェアして食べるのに最適なサイズ。ボリュームもあり、他の料理を食べながらお楽しみいただけます。

Introducing our specialty dish, "Kamaage Echizen-gani" - Echizen snow crab boiled using our special salt exclusively designed for boiling. We carefully control the boiling process using our secret technique to ensure the perfect texture and flavor. Upon request, our staff will provide tableside crab cracking service right in front of you.

48,000~54,000円

【皇室献上・極級の特大サイズ】釜揚げ越前がに / Boiled Echizen Crab

3名様でシェアして食べるのに最適なサイズ。最上級品質の越前がにの王者。一生に一度の記念でお召し上がりいただく方も多い規格。ボリュームもあり、他の料理を食べながらお楽しみいただけます。

Perfect size for three people to share and enjoy. The highest quality Echizen crab, truly the king of crabs. Many people choose this size for once-in-a-lifetime special occasions. It has a substantial volume, allowing you to savor it while enjoying other dishes as well.

75,000~100,000円

釜揚げせいこ蟹 / Boiled Seikogani Crab

国内最上級品質の三国産のせいこがにを使用。茹蟹専用で開発した特製塩を100%使い、秘伝の茹で加減で茹で上げます。殻剥き道具セットをお付けいたします。蟹剥きが苦手な方は「甲羅盛り」のメニューがございます。

Introducing our specialty dish, "Kama-age Echizen-gani" - a delectable preparation of Echizen snow crab boiled to perfection using our specially crafted salt and our secret boiling technique. With every order of Kama-age Echizen-gani, we provide a complimentary shell-cracking tool set for your convenience. Enjoy the succulent flavors of our expertly prepared crab dish!

4,600~8,200円

表示価格は全て税・サービス料込です。

烤蟹/蟹刺身

焼蟹・蟹刺しセット / Grilled Echizen Crab dish&Sashimi of Echizen Crab

当店の焼蟹は、2種類の火入れを行い余熱をうまく使い絶妙な焼き加減でご提供致します。こちらのセットは、蟹を一杯丸ごと使用しますので、足の付け根と爪、腕、蟹味噌は焼蟹で、足の部分は蟹刺し‐花咲仕立て‐で提供致します。当店の蟹刺しは、秘伝の塩分濃度と温度に一定時間以上漬け込み、パッと花が咲いたように身が膨らみ、蟹特有の生臭さがございません。ぷりぷりの所感を楽しむことができ、無添加の手作りポン酢を付けて食べると絶品です!

30,000~42,000円

表示価格は全て税・サービス料込です。

蟹味噌火锅

名物蟹料理「蟹味噌しゃぶと蟹雑炊セット」/ Echizen Crab Shabu-Shabu&Crab Rice Soup

当店がまだ旅館経営をしていた半世紀以上前から提供していた幻の蟹料理「元祖!蟹味噌しゃぶ」。ぷりぷりの触感を楽しめる花咲仕立ての蟹刺しをしゃぶしゃぶして食べるリピート率No1の蟹料理。作り方や食べ方はスタッフが丁寧にサポートいたします。なお、こちらのご注文は一杯の蟹を全て蟹味噌しゃぶ料理で提供する内容となっております。最後は蟹雑炊をお楽しみいただけます。

The legendary crab dish, "Original Crab Miso Shabu," has been served since our restaurant operated as an inn over half a century ago. This is our most frequently reordered crab dish, featuring raw crab sashimi prepared in the Hanazaki style, which you can enjoy shabu-shabu style for a delightful springy texture. Our staff will provide detailed support on how to prepare and eat it. Please note that this order includes an entire crab served exclusively as crab miso shabu. At the end of the meal, you can enjoy crab porridge.

30,000~42,000円

表示価格は全て税・サービス料込です。

其他螃蟹料理

濃厚!めおと蟹グラタン / Echizen Gani Gratin

越前がに(雄)とせいこがに(雌)を使用した濃厚で旨みが凝縮した手作り蟹グラタン。

A popular gratin dish made with Echizen-gani (Echizen crab) and Seikogani (Seiko crab).

1,000円

ちろり熱燗 蟹酒 / Echizen Gani Hot Sake

炙った蟹の香ばしいかおりが漂う熱燗。蟹料理と最も相性の良い地酒「常山」を使用。

Hot sake infused with the savory aroma of grilled crab.

2,000円

表示価格は全て税・サービス料込です。

螃蟹套餐菜单

せいこ蟹コース / Seikogani Crab Course

蟹を使用した前菜料理、蟹茶碗蒸し、名物蟹そば、甘海老のお造り、蟹の郷土料理(せいげのスープ)、蟹グラタン、茹蟹、ご飯、蟹汁、デザート

The menu includes an appetizer dish using crab, crab chawanmushi, our specialty crab soba, sweet shrimp sashimi, the traditional crab dish Seige soup, crab gratin, boiled crab, rice, crab miso soup, dessert.

10,280~14,480円

料理内容【ずわいがにコース】

蟹を使用した前菜料理、蟹茶碗蒸し、名物蟹そば、甘海老のお造り、蟹の郷土料理(せいげのスープ)、蟹グラタン、茹蟹、ご飯、蟹汁、デザート

The menu includes an appetizer dish using crab, crab chawanmushi, our specialty crab soba, sweet shrimp sashimi, the traditional crab dish Seige soup, crab gratin, boiled crab, rice, crab miso soup, dessert.

32,980~52,480円

めおと蟹コース / Echizen Gani Crab &Seikogani Crab Course

蟹を使用した前菜料理、蟹茶碗蒸し、名物蟹そば、甘海老のお造り、蟹の郷土料理(せいげのスープ)、蟹グラタン、茹蟹(ずわい蟹&せいこ蟹)、ご飯、蟹汁、デザート

The menu includes an appetizer dish using crab, crab chawanmushi, our specialty crab soba, sweet shrimp sashimi, the traditional crab dish Seige soup, crab gratin, Boiled crab(Echizen-gani and Seiko-gani),rice, crab miso soup, dessert.

27,080~69,080円

【お得なシェアプラン】めおと蟹コース / Echizen Gani Crab &Seikogani Crab Course

蟹を使用した前菜料理、蟹茶碗蒸し、名物蟹そば、甘海老のお造り、蟹の郷土料理(せいげのスープ)、蟹グラタン、茹蟹(ずわい蟹&せいこ蟹)、ご飯、蟹汁、デザート

The menu includes an appetizer dish using crab, crab chawanmushi, our specialty crab soba, sweet shrimp sashimi, the traditional crab dish Seige soup, crab gratin, Boiled crab(Echizen-gani and Seiko-gani), rice, crab miso soup, dessert.

19,580~40,580円

元祖!蟹味噌しゃぶコース / Echizen Crab Shabu-Shabu Course

蟹を使用した前菜料理、蟹茶碗蒸し、名物蟹そば、甘海老のお造り、蟹の郷土料理(せいげのスープ)、蟹グラタン、蟹味噌しゃぶ、蟹雑炊、デザート

Appetizer, Chawanmushi, Specialty soba, Sweet shrimp sashimi, Crab miso hot pot, Crab gratin, Crab rice porridge, Dessert

43,480~64,480円

【お得なシェアプラン】元祖!蟹味噌しゃぶコース / Echizen Crab Shabu-Shabu Course

蟹を使用した前菜料理、蟹茶碗蒸し、名物蟹そば、甘海老のお造り、蟹の郷土料理(せいげのスープ)、蟹グラタン、蟹味噌しゃぶ、蟹雑炊、デザート

Appetizer, Chawanmushi, Specialty soba, Sweet shrimp sashimi, Crab miso hot pot, Crab gratin, Crab rice porridge, Dessert

25,480~35,980円

【お得なシェアプラン】越前がにフルコース/ Echizen Crab Full Course

蟹を使用した前菜料理、蟹茶碗蒸し、名物蟹そば、甘海老のお造り、蟹の郷土料理(せいげのスープ)、蟹グラタン、蟹刺し、茹蟹、焼蟹、ご飯、蟹汁、デザート

The menu includes an appetizer dish using crab, crab chawanmushi, our specialty crab soba, sweet shrimp sashimi, the traditional crab dish Seige soup,Crab gratin, Crab sashimi, Boiled crab, Grilled crab, rice, crab miso soup, dessert.

32,480~58,980円

【2024年度NEWプラン】本場の「三国港越前がに」を焼蟹で食す蟹尽くしコース

蟹を使用した前菜料理、蟹茶碗蒸し、名物蟹そば、甘海老のお造り、蟹の郷土料理(せいげのスープ)、蟹グラタン、せいこがにの茹蟹、焼蟹、蟹味噌甲羅焼き、ご飯、蟹汁、デザート

※本プランは2024年10月のリニューアルオープンで新設したカウンター席でのみ提供いたします。お客様の目の前でメインの蟹料理を調理し提供いたします。

44,000円

表示価格は全て税・サービス料込です。

Reservation