Echizen crab dishes (seasonal)

RESTAURANT|SEASONAL

“Crabs make people silent.”

From November to March, we offer various Echizen crab dishes. We offer “Kama-age” where you can boil a whole crab in our store. “Kani-sashi” with irresistible sweetness. “Kani-shabu / Kani-zosui” with rich umami. And course meals where you can enjoy every last bit of the crab. Please enjoy the Echizen crab that Fukui is proud of.

Opening Hours: 11:00 AM to 2:00 PM (Last Order at 1:30 PM)
Weekend Opening Hours: 17:30〜21:00(L.O20:30)

*Please check the official website’s announcement section for any temporary closures or substitute holidays.

[Regarding Rental Use for Groups]
We accept rental use for events such as Buddhist memorial services, welcome/farewell parties, and tours organized by travel agencies. We are also equipped with projectors and screens. Please feel free to contact us for more information.

We use live crabs at our restaurant and our staff also provides crab peeling services in front of the customers. It is recommended to make a reservation at least 2 business days in advance for smooth service.
*Please note that without a reservation, it may take about an hour until the crab is boiled.

crab rice bowl

せいこがにの海鮮蟹ちらし / Seikogani Seafood Crab Chirashi

国内最上級品質の三国産せいこがにを使用。毎年、大好評の蟹ランチ。毎朝、生きた蟹を茹蟹専用に開発した特別な塩で茹で上げ、職人が一匹一匹丁寧に手剥きした身や珍味部分を使用します。(小)2,800円/(中)3,800円/(大)5,000円/(特)6,400円 ※写真は中です。

Annual Bestselling Crab Lunch. We carefully boil live crabs every morning using a special salt developed exclusively for boiling, and our skilled artisans hand-peel the meat and use the delicate parts for the dish. (Small) ¥2,800 / (Medium) ¥3,800 / (Large) ¥5,000

2,800~6,400円

せいこがにの蟹尽くし丼 / Seikogani Crab Deluxe Bowl

せいこがに好きにはたまらない蟹尽くし丼。毎朝、生きた蟹を茹蟹専用に開発した特別な塩で茹で上げ、職人が一匹一匹丁寧に手剥きした身や珍味部分を使用します。(小)6,800円/(中)9,800円/(大)13,000円/(特)16,400円 ※写真は小です。

For crab enthusiasts, we have an irresistible "Kani-zukushi Don" (Crab Delight Bowl). Every morning, we boil live crabs using a specially developed salt for boiling, and our skilled artisans carefully hand-peel the meat and use the delicate parts for the dish. (Small) ¥6,800 / (Medium) ¥9,800 / (Large) ¥13,000. *The photo is of the small size.

6,800~16,400円

越前がにの海鮮蟹ちらし / Echizen Crab Seafood Chirashi

国内最上級品質の三国産越前がにを使用。毎朝、生きた蟹を茹蟹専用に開発した特別な塩で茹で上げ、職人が一匹一匹丁寧に手剥きした身や珍味部分を使用します。(小)4,800円/(中)5,800円/(大)7,000円/(特)8,400円 ※写真は中です。

Every morning, we boil live crabs using a specially developed salt for boiling, and our skilled artisans carefully hand-peel the meat and use the delicate parts for the dish. (Small) ¥4,800 tax included / (Medium) ¥5,800 tax included / (Large) ¥7,000 tax included.

4,800~8,400円

越前がにの蟹尽くし丼 / Echizen Gani Crab Deluxe Bowl

ブランド黄色タグ付き越前がにを贅沢に使用した蟹尽くし丼。毎朝、生きた蟹を茹蟹専用に開発した特別な塩で茹で上げ、職人が一匹一匹丁寧に手剥きした身や味噌を和えたものを使用します。(小)8,800円/(中)11,800円/(大)15,800円/(特)20,800円 ※写真は中です。

A luxurious "Kani-zukushi Don" (Crab Delight Bowl) made with premium Echizen-gani crab featuring a branded yellow tag. Every morning, we boil live crabs using a specially developed salt for boiling, and our skilled artisans carefully hand-peel the meat and use the seasoned miso paste. (Small) ¥8,800 tax included / (Medium) ¥11,800 tax included / (Large) ¥15,800 tax included.

8,800~20,800円

海鮮蟹ちらし弁当(ハーフ)

当店の人気メニュー海鮮かにちらしに半分おかずを付けたお弁当。その他テイクアウト用のお弁当は「ランチ」ページからご覧出来ます。

4,000 円

海鮮蟹ちらし弁当

当店の人気メニュー海鮮かにちらしのお弁当ver。その他テイクアウト用のお弁当は「ランチ」ページからご覧出来ます。

5,000円

表示価格は全て税・サービス料込です。

crab set meal

越前がにの甲羅盛り御膳 / Echizen-crab Shell Feast Set Meal

越前がにの漁期(11~3月)は終了した後も提供することが出来る「越前がにを使用した御膳料理」。本日のお造り3種に甲羅盛りが付いた御膳。ツアー旅行や法事、接待などのご会食でも好評です。(小)18,000円、(中)22,000円、(大)25,000円、(特)30,000円 ※当店は、三国エリアで唯一漁期以外でも「越前がに料理」を提供しております。

We offer a special set meal featuring Echizen crab even after the fishing season (November to March) has ended. Today's assorted sashimi platter with a crab shell mound is also available. It is well-received for banquet settings such as tour trips, memorial services, and receptions. (Small) ¥18,000, (Medium) ¥22,000, (Large) ¥25,000, (Special) ¥30,000.*Please note that our establishment is the only one in the Mikuni area that offers "Echizen crab cuisine" even outside of the fishing season.

18,000~30,000円

春かに御膳 / Spring crab set meal

越前がにを1杯丸ごと使用した蟹御膳になります。茹蟹、蟹刺し、焼蟹を少しずつ全て楽しむことが出来る嬉しい内容。生簀にいる蟹が無くなると売切れになりますので事前のご予約をおススメします。使用する蟹のサイズ、(小:500〜550g)19,800円/(中:650〜750g)23,800円/(大:850〜950g)28,800円

A vibrant new crab dish is debuting in spring! It uses an entire Echizen crab and includes boiled crab, crab sashimi, and grilled crab, allowing you to enjoy all the different preparations. We offer it at a great price, so please make your reservation early!

19,800~28,800円

せいこがにの甲羅盛り御膳 / Seikogani Shell Feast Set Meal

本日のお造り3種に甲羅盛りが付いた御膳。年間で1000食以上出る超人気の甲羅盛り御膳!めおと蟹グラタン1,000円のトッピングで更に豪華にできます。売切れになる日もございますので事前のご予約をお勧めします。ツアー旅行や法事、接待などのご会食でも好評です。(小170g)5,400円、(中180g)6,000円、(大190g)6,600円、(特200g)7,200円 ※写真は中です。

Our extremely popular "Koura-zumari Gozen" (Crab Shell Platter) sells over 1,000 servings annually! As it may sell out on certain days, we highly recommend making a reservation in advance. It is well-received for various occasions such as tour trips, memorial services, and business entertainments. (Koura Small: 170g) ¥5,400, (Koura Medium: 180g) ¥6,000, (Koura Large: 190g) ¥6,600.

5,400~7,200円

釜揚げせいこがに御膳 / Seikogani Boiled Crab Set Meal

蟹を自分で剥いて食べたい方に好評の「せいこがに」を1杯丸ごと使った御膳。茹蟹用に開発した特別な塩を100%使用して茹で上げるので味は絶品です!蟹剥き道具のセットをお出しします。(小200g)5,600円、(中215g)6,200円、(大230g)6,800円、(特245g)7,200円

Our popular "Seikoga-ni" Gozen is perfect for those who want to enjoy the experience of peeling the crab themselves. (Small: 200g) ¥5,600, (Medium: 210g) ¥6,200, (Large: 220g) ¥6,800.

5,600~7,200円

水蟹御膳 / Mizugani Boiled Crab Set Meal

水蟹と呼ばれる脱皮食後の越前ガニ。毎年2月20日に解禁して約1ヶ月間しか味わない旬の味覚。蟹味噌は食べることが出来ませんが、身はあっさりとして食べやすい味わい。蟹剥き道具のセットをお出しします。一肩で蟹の胴体半分の量になります。

It is known as "water crab" and becomes an affordable crab beloved by the local people. It's a seasonal delicacy that is only available for about a month after being released every year on February 20th. While you can't enjoy crab miso, the meat has a light and easy-to-eat flavor. We offer crab peeling tool sets. The amount is equivalent to half of the crab's body for each "shoulder" (unit).

6,000円

せいこがにの蟹釜飯御膳 / Seikogani Crab Kamameshi Set Meal

朝茹で上げた鮮度と美味しさ抜群の「せいこがに」を一匹丸々使用した釜飯御膳。提供には40分程度お時間が掛かりますので予めご了承ください。なお、1日の提供数に限りがあり売切れもありますので、必ず食べたい方はご予約をお願いいたします。(小170g)3,800円、(中180g)4,400円、(大190g)5,000円、(特200g)5,600円

Our special Kama Meshi Gozen features a whole "Seikoga-ni" crab that is freshly boiled in the morning, ensuring exceptional freshness and flavor. Please note that it takes approximately 40 minutes to prepare this dish, so we appreciate your understanding. Additionally, we have limited daily availability, and there is a possibility of it selling out. To secure your meal, we highly recommend making a reservation in advance if you don't want to miss out.

3,800~5,600円

せいげ御膳(蟹の郷土料理) / Local Cuisine with Echizen Crab

「せいげ」とは、もともとは船上で貝殻を皿の変わりにして食べられていた漁師飯が「越前がに」に派生して出来た郷土料理。江戸時代中期から明治30年代にかけて、北海道から大阪まで日本海を通る航路で回っていた商船「北前船」がこの料理のルーツといわれています。(小170g)5,800円、(中180g)6,400円、(大190g)7,000円、(特200g)7,600円。※写真は中です。

"Seige" is a regional dish that originated from the practice of fishermen using shells as makeshift plates to eat their meals on board. It later evolved into a local specialty dish featuring "Echizen-gani" (snow crab). We offer the Seige Gozen, which includes a whole crab. The prices are as follows: (Small: 170g) 5,800 yen, (Medium: 180g) 6,400 yen, (Large: 190g) 7,000 yen.

5,800~7,000円

表示価格は全て税・サービス料込です。

boiled crab

釜揚げ越前がに / Boiled Echizen Crab

福井が誇る冬の味覚「越前がに」。日本一の蟹と呼ばれ、国内のみならず世界中から食べに来る日本が世界に誇る蟹になります。皇室にも唯一献上されるのが三国港産の越前がに。牛肉でいうところの松坂牛。当店では、三国港産の最高品質の越前がにを、塩職人と共同開発した特別な塩を使って茹で上げた釜揚げ越前がにを提供。毎年、全国から当店の茹蟹を目指し、沢山の方が来店されます。ご要望に応じてスタッフがお客様の目の前で蟹剥きサービスをさせていただきます。ご自身で剥かれる場合は、殻剥き道具セットをお付けします。

Introducing our specialty dish, "Kamaage Echizen-gani" - Echizen snow crab boiled using our special salt exclusively designed for boiling. We carefully control the boiling process using our secret technique to ensure the perfect texture and flavor. Upon request, our staff will provide tableside crab cracking service right in front of you.

15,000~100,000円

越前がにの甲羅盛り(単品) / Echizen Crab Shell Dish

蟹剥きが苦手な方に大人気の「越前ずわい蟹の甲羅盛り」。毎朝、蟹を茹で上げ出来立ての甲羅盛りをご提供いたします。

Introducing our popular dish, "Echizen Zuwai-gani Kani-gara Mori" - a delightful presentation of fresh Echizen snow crab served in its shell. We boil the crab every morning to serve you the freshly prepared kani-gara mori, a feast for the eyes and taste buds.

10,000~20,000円

釜揚げせいこ蟹 / Boiled Seikogani Crab

国内最上級品質の三国産のせいこがにを使用。茹蟹専用で開発した特製塩を100%使い、秘伝の茹で加減で茹で上げます。殻剥き道具セットをお付けいたします。蟹剥きが苦手な方は「甲羅盛り」のメニューがございます。

Introducing our specialty dish, "Kama-age Echizen-gani" - a delectable preparation of Echizen snow crab boiled to perfection using our specially crafted salt and our secret boiling technique. With every order of Kama-age Echizen-gani, we provide a complimentary shell-cracking tool set for your convenience. Enjoy the succulent flavors of our expertly prepared crab dish!

2,300~9,400円

せいこ蟹の甲羅盛り(単品) / Seikogani Crab Shell Dish

蟹剥きが苦手な方に大人気の「せいこ蟹の甲羅盛り」。毎朝、蟹を茹で上げ出来立ての甲羅盛りをご提供いたします。

Introducing our popular dish, "Seiko-gani no Kōra-mori" - a delightful presentation of Seiko crab served in its shell, perfect for those who prefer not to peel the crab themselves. Each morning, we boil the crab to perfection and serve it in its freshly prepared shell. Indulge in the flavors of our Seiko crab, expertly cooked and ready to be enjoyed.

2,800~4,000円

越前がにの甲羅盛り(テイクアウト)

弁当のオプションとして、越前がにの甲羅盛りをテイクアウト用としてもご用意しております。

10,000円

せいこがにの甲羅盛り(テイクアウト)

弁当のオプションとして、せいこがにの甲羅盛りをテイクアウト用としてもご用意しております。

2800円

表示価格は全て税・サービス料込です。

grilled crab / crab sashimi

焼蟹グリル / Grilled Echizen Crab dish

焼き加減がとても難しい焼蟹料理。当店では、最も美味しくお召し上がり頂けるよう2種類の火入れを行い絶妙な焼き加減(ミディアムレア)に調理したものをお客様にご提供致します。なお、蟹を一杯丸ごと使用しますので、足の付け根部分(通称:肩肉)と爪肉、腕肉、小指、蟹味噌の部分は焼蟹料理で、大きな足の部分(全6本)は蟹刺し‐花咲仕立て‐で提供することも出来ますので、お気軽にお申し付けください。

We take great care in preparing our dish to ensure the most delicious flavor for our customers. We use two different cooking methods to achieve the perfect balance of tenderness and juiciness. The crab is cooked to perfection, with precise grilling techniques. We use the entire crab, including the leg joints, claw meat, arm meat, small pincers, and crab miso, which can be enjoyed as a grilled crab dish. The large crab legs can also be served as a sashimi-style dish called "Kanisashi" upon your request. Please feel free to let us know your preference.

18,000~100,000円

蟹刺し‐花咲仕立て‐ / Sashimi of Echizen Crab

ぷりぷりの所感を楽しむことができる当店の蟹刺し‐花咲仕立て‐。秘伝の塩分濃度と温度に一定時間以上漬け込むと、あるタイミングを境にパッと花が咲いたように身が膨らみ、触感がぷりぷりになり、蟹特有の生臭さが完全に消えます。美味しく食べる為に試行錯誤を繰り返した当店の蟹刺しは、名物料理「蟹味噌しゃぶ料理」として食べることも出来ます。無添加の手作りポン酢を付けて食べると絶品です!

Our Shabu-Shabu-style crab dish offers a delightful and tender texture that you can savor. It is a highly popular crab dish with a high rate of customer satisfaction. Our staff will provide detailed instructions and guidance on how to enjoy it to the fullest. Please note that this particular order includes the entire crab served specifically for Shabu-Shabu, allowing you to enjoy the crab in a hot pot style.

18,000~100,000円

表示価格は全て税・サービス料込です。

crab miso hotpot

名物蟹料理「蟹味噌しゃぶ」/ Echizen Crab Shabu-Shabu

当店がまだ旅館経営をしていた半世紀以上前から提供していた幻の蟹料理「元祖!蟹味噌しゃぶ」。ぷりぷりの触感を楽しめる花咲仕立ての蟹刺しをしゃぶしゃぶして食べるリピート率No1の蟹料理。作り方や食べ方はスタッフが丁寧にサポートいたします。なお、こちらのご注文は一杯の蟹を全て蟹味噌しゃぶ料理で提供する内容となっております。足の付け根部分(通称:肩肉)や蟹爪部分を焼蟹でお召し上がりになりたい方はお気軽にお申し付けください。

Our Shabu-Shabu-style crab dish offers a delightful and tender texture that you can savor. It is a highly popular crab dish with a high rate of customer satisfaction. Our staff will provide detailed instructions and guidance on how to enjoy it to the fullest. Please note that this particular order includes the entire crab served specifically for Shabu-Shabu, allowing you to enjoy the crab in a hot pot style.

18,000~100,000円

蟹雑炊セット / Echizen Gani's Zosui (Crab Rice Soup)

蟹味噌しゃぶに追加で付けることが出来ます。福井県産コシヒカリ特A米、せいこがにの外子、岩海苔、ネギ、卵が付いた雑炊セット。

A set to fully enjoy Echizen, including Zosui (rice porridge).

一人前1,000円

表示価格は全て税・サービス料込です。

Other crab dishes

濃厚!めおと蟹グラタン / Echizen Gani Gratin

越前がに(雄)とせいこがに(雌)を使用した濃厚で旨みが凝縮した手作り蟹グラタン。

A popular gratin dish made with Echizen-gani (Echizen crab) and Seikogani (Seiko crab).

1,000円

ちろり熱燗 蟹酒 / Echizen Gani Hot Sake

炙った蟹の香ばしいかおりが漂う熱燗。蟹料理と最も相性の良い地酒「常山」を使用。

Hot sake infused with the savory aroma of grilled crab.

2,000円

表示価格は全て税・サービス料込です。

crab course menu

せいこ蟹コース / Seikogani Crab Course

前菜、茶碗蒸し、名物そば、甘海老のお造り、蟹の郷土料理(せいげ)、茹蟹、蟹グラタン、海鮮蟹ちらし、デザート ※事前予約で甲羅盛りで提供可

Appetizer, Chawanmushi, Specialty soba, shrimp sashimi, Boiled crab, Crab gratin, Seafood and crab chirashi, Dessert

1名様 9,620~16,220円

ずわい蟹コース / Echizen Gani Crab Course

前菜、茶碗蒸し、名物そば、甘海老のお造り、蟹の郷土料理(せいげ)、茹蟹、蟹グラタン、海鮮蟹ちらし、デザート ※事前予約で甲羅盛りで提供可

Crab appetizer, crab chawanmushi (savory egg custard with crab), crab soba (buckwheat noodles with crab), assorted sashimi platter including crab, crab gratin, boiled Echizen-gani (male snow crab), crab kamameshi (kettle-cooked rice with crab), soup, and dessert.

1名様 16,820~106,820円

贅沢めおと蟹コース / Echizen Gani Crab &Seikogani Crab Course

前菜、茶碗蒸し、名物そば、甘海老のお造り、蟹の郷土料理(せいげ)、茹蟹(ずわい蟹&せいこ蟹)、蟹グラタン、海鮮蟹ちらし、デザート ※事前予約で甲羅盛りで提供可

Appetizer, Chawanmushi, Signature soba, shrimp sashimi, Boiled crab(Echizen-gani and Seiko-gani), Crab gratin, Seafood and crab chirashi, Dessert

1名様 19,620~116,220円

元祖!蟹味噌しゃぶコース / Echizen Crab Shabu-Shabu Course

前菜、茶碗蒸し、名物そば、甘海老のお造り、蟹の郷土料理(せいげ)、蟹味噌しゃぶ、蟹グラタン、蟹雑炊、デザート

Appetizer, Chawanmushi, Specialty soba, Sweet shrimp sashimi, Crab miso hot pot, Crab gratin, Crab rice porridge, Dessert

1名様 24,820~106,820円

越前がにフルコース/ Echizen Crab Full Course

前菜、茶碗蒸し、名物そば、甘海老のお造り、蟹の郷土料理(せいげ)、蟹刺し、茹蟹、焼蟹、蟹グラタン、海鮮蟹ちらし、デザート ※2名様から提供。事前予約で甲羅盛りで提供可

Crab appetizer, Crab chawanmushi, Crab soba, shrimp sashimi, Crab sashimi, Boiled crab, Grilled crab, Crab gratin, Seafood and crab chirashi , Dessert

1名様 36,820~106,820円

越前がにフルコース 極み / The Most Expensive Echizen Crab Full Course

前菜、茶碗蒸し、名物そば、甘海老のお造り、蟹刺し、茹蟹、焼蟹、蟹グラタン、海鮮蟹ちらし、デザート ※2名様から提供可

ご予約は一か月以上前からお願いします。幻の蟹になるため、競りで入荷が出来ない場合がございます。その場合は、極の認定基準が外れた皇室献上蟹でのご提供となりますので予めご了承ください。価格はあくまでも目安でそれ以上になる場合もございます(2022年度最高競り値:310万円)。相場により大幅に価格が変わりますので、ご予約の際は事前にご予算の上限をお伺いいたします。

1名様 300,000~500,000円

【被災地応援企画]】越前がに×加能がに食べ比べセット

地震の影響で沢山のキャンセルや自粛の雰囲気が蔓延する中、行き場の失った蟹を地元三国の老舗仲買人の協力の元、市場から適正価格で仕入れ「被災地応援企画!越前がに×加能がに食べ比べセット」として販売致します。令和6年1月14日(日)~ lunch、dinnerの両方の時間帯で提供致します。事前のご予約をお願い致します。※どちらか一方の蟹が売切れになる場合がございます。その場合、食べ比べは出来なくなりますが、同種の蟹を2杯ご用意いたします。震災で影響を受けた漁業者の応援が目的となりますので、予めご了承ください。皆様のご来店、心よりお待ちしております!

越前がに1杯、加能がに1杯 計2杯 ※計1㎏弱程度の茹蟹でご提供致します。

25,000円

表示価格は全て税・サービス料込です。